Skoči na glavno vsebino
Select Page

Včeraj, 16. 2. 2023, je na naši šoli potekal največji spletni kviz o varni rabi interneta, ki ga je organiziralo podjetje A1 Slovenija v sodelovanju z zavodom Varni internet. Bilo je poučno, zabavno in veseli smo, da nam je uspelo združiti moči po vsej Sloveniji in s tem podreti Guinnessov rekord.

 

 
Učenci skoraj polovice slovenskih osnovnih šol so včeraj imeli vse prej kot vsakdanji potek pouka. Čepenje za knjigami in zvezki so zamenjali s prizadevanji za Guinnessov rekord.

 

A1 Slovenija in zavod Varni internet sta organizirala vseslovenski spletni kviz, v katerem se so z namenom osvojitve Guinnessovega rekorda za največji spletni kviz na svetu pomerili tudi naši učenci.
 

Vir: Delo.si

 

Za sodelovanje v največjem spletnem kvizu na svetu se je odločila skoraj polovica osnovnih šol.

 

V podiranju rekorda so se preizkusili učenci od 4. razreda dalje, ki so za sodelovanje potrebovali mobilni telefon, tablico ali šolski računalnik nekaj znanja in kanček sreče.

 

Osnovnošolci so sodelovanje na kvizu vzeli z največjo mero resnosti, a kljub temu na dogodku ni manjkalo zabave.
 

Guinnesov rekord je podrt!

Za dosego novega Guinnesovega rekorda je bilo treba doseči več kot 7279 udeležencev kviza. Učenci so eno uro brez premora ugibali in odgovarjali na vsako vprašanje. Nov rekord za kviz brez premora je krepko presegel pričakovanja, v njem je sodelovalo kar 15.225 učencev, ki so uspešno zaključili vsa vprašanja.

Vir: Delo.si

Najboljše tri šole bodo nagrajene s sredstvi za nakup računalniške opreme v skupni vrednosti 10.000 evrov..

Takoj ko bodo znani rezultati vam jih sporočimo. 😉

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST