Skoči na glavno vsebino
Select Page

Matična šola Sveta Ana

!

Nahajate se tukaj


Do začetka novoletnih počitnic:

Dnevi

:

Ure

:

Minute

:

Sekunde

AKTUALNO


Tehniški dan – obisk tovarne Paloma Sladki Vrh

V ponedeljek, 20.11.2023, smo učenci šestih razredov v okviru tehniškega dneva obiskali tovarno papirja Paloma v Sladkem Vrhu.

Ogledali smo si proizvodnjo toaletnega papirja, pripravo papirjevine, potek izdelave in pakiranja s pomočjo robotov in avtomatiziranih linij. V laboratoriju so nam pokazali, kako preverjajo kakovost izdelkov in poskrbijo za čiščenje voda. V šoli smo nadaljevali z zbiranjem podatkov o tovarnah papirja, spoznavali poklice v papirni industriji in bili kritični do varovanja okolja. Dogovorili smo se, da bomo še naprej zbirali papir, ki ga lahko recikliramo in tako ohranili čim več dreves.

Pri urah tehnike bomo tudi sami izdelali svoj ročno izdelan papir iz starega časopisnega papirja.  Preživeli smo poučen dan.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Sladkorna bolezen

V soboto, 18. 11. 2023, je potekalo državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Udeležila se ga je učenka  Zala Zemljič iz 8. razreda. Na tekmovanju je dosegla SREBRNO priznanje.

                                                                                                                          Čestitke!

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Popotovanje v svet domišljije z Ano Plohl

Letošnji prvošolčki imajo to čast, da jih enkrat tedensko obišče učenka 7.b razreda, Ana Plohl. V času jutranjega varstva učencem bere pravljice in jih popelje v svet domišljije.

Zraven ustvarjanja domišljijskih slik, poslušanje pravljic veliko pripomore k razvoju pismenosti in izboljšanju besednega zaklada. Gradi se občutek realnosti, zori logično mišljenje in krepi se ustvarjalnost. Preko poslušanja in vživljanja v zgodbice, se učenci učijo razumeti lastna čustva in čustva drugih, spoznavajo vrednote, pravila, odnose in načela družbe.

Astrid Lindgren, avtorica Pike Nogavičke, je dejala: »Otroštvo brez knjig – to ne bi bilo nobeno otroštvo. To bi bilo kot prepoved iti do začaranega kraja, kamor lahko greš in v njem najdeš eno najredkejših vrst veselja.«

Ani Plohl, ki je tudi prepoznana kot nadarjena učenka naše šole, smo zelo hvaležni za njen čas in pripravljenost.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
Spletni seminar za starše o objavljanju informacij o otroku na internetu

Spletni seminar za starše o objavljanju informacij o otroku na internetu

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bomo v sredo, 29. novembra 2023, ob 18. uri pripravili spletni seminar za starše z naslovom Ali naj objavim? – Na kaj biti pozoren pri objavljanju o otrocih na internetu.

Prosimo vas, da spodnje informacije in vabilo na spletni seminar s povezavo do prijavnice posredujete staršem učencev vaše šole, ki bi jih udeležba zanimala.

Številni starši in skrbniki radi delijo svoje veselje in ponos povezan z otroki preko družbenih omrežjih in preko drugih spletnih storitev z drugimi. Pri tem pa se pogosto ne zavedajo, kje je meja primernega in neškodljivega in nehote otroku lahko povzročijo neprijetnosti.

Z objavljanjem podatkov in posnetkov otrok na družabnih omrežjih razgalimo svojega otroka pred vsemi sledilci, ki pa niso vedno ljudje, ki jih poznamo, pa tudi če so, ne poznamo vedno njihovih globljih motivov. Zelo pogosto pa se sploh ne zavedamo, da so lahko objavljene slike javno dostopne, saj številni ne poskrbijo za ustrezne nastavitve zasebnosti.

V enournem spletnem seminarju bo dr. Benjamin Lesjak, sodelavec Safe.si, pravnik in predavatelj na Safe.si predavanjih za starše in učitelje, govoril o problematiki objavljanja fotografij, video posnetkov in drugih informacij o otrocih na internetu, predvsem družbenih omrežjih. Problematiko bo predstavil s pravnega vidika, vidika otroka in vidika starša. Pojasnil bo, kaj je primerno objavljati, kakšne objave lahko otroku škodujejo in na kakšen način ter česa ne smemo objavljati.

Vabimo vas, da se prijavite na ogled seminarja, ki ga bo mogoče spremljati preko YouTube. Vprašanja, povezana s temo, lahko oddate že pri prijavi in predavatelj jih bo skušal vključiti v predavanje. Če pa se vam bo kakšno vprašanje porodilo med predavanjem, pa ga boste lahko posredovali in predavatelj bo na izbrana vprašanja odgovoril ob koncu seminarja. Posnetek seminarja bo na voljo prijavljenim takoj po zaključku.

  • Datum: 29. 11. 2023
  • Ura: 18:00 – 19:00

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)

MANJ JE VEČ

Učenci 4. in 5. razreda ter skupina učencev 3. triade so danes poslušali zanimivo predavanje ge. Barbare iz društva Ekologi brez meja na temo odpadne hrane.

Izvedeli smo, da se na svetu kar tretjina pridelane hrane zavrže. Poleg socialnega in finančnega vidika je zavržena hrana velik okoljski problem, saj izgubljamo dragocene vire, čezmerno izrabljamo prst in vodo, količine metana ob razkroju pa močno vplivajo na podnebne spremembe.

Kaj lahko naredimo že danes?

  1. Vse se začne pri organizaciji in načrtovanju. Načrtujmo tedenski jedilnik (pri sestavljanju upoštevamo sestavine, ki so že v hladilniku in jih je potrebno uporabiti).
  2. Pripravimo nakupovalni listek in kupimo samo tisto, kar potrebujemo.
  3. Kupljeno hrano pravilno shranjujemo.
  4. Skuhajmo toliko, kot bomo pojedli.
  5. Pomislimo, ali morda pri pripravi hrane iz navade zavržemo tudi dele, ki bi se jih dalo uporabiti (iz olupkov krompirja lahko pripravimo okusen in bolj zdrav čips).
  6. Morebitne ostanke obroka uporabimo – ali postanejo del neke druge jedi ali pa jih zamrznemo in uporabimo kasneje.

Koordinatorica: Ksenija Mlekuž

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Tradicionalni slovenski zajtrk

Včeraj, 17. novembra 2023, je tudi naša šola obeležila dan slovenske hrane v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnje geslo je bilo: Kruh za zajtrk – super dan! Delovni dan smo pričeli z radijsko objavo in učence seznanili s cilji projekta ter jih ozavestili o pomenu domače, lokalno pridelane hrane. Po objavi smo s skupnimi moči na hodniku šole ob spremljavi naših harmonikarjev v en glas prepevali pesem Čebelar. Sledil je zajtrk sestavljen iz okusnega domačega kruha, slastnega mleka in masla ter seveda sladkega medu. Ob koncu smo se posladkali s slastnim jabolkom. Za tako zdrav in okusen zajtrk se lahko zahvalimo lokalnim dobaviteljem. Mleko je prispevala kmetija Šnajder – Ornik, maslo kmetija Smrke, kruh kmetija Marko, med čebelarstvo Kapl, jabolka pa kmetija Dreier.

Hvala vsem.

Na šoli pa smo gostili tudi prav posebne goste, ki so skupaj s prvošolci zajtrkovali v jedilnici naše šole. Pred tem so ob spremljavi harmonikarjev še enkrat zapeli pesem Čebelar, nato pa so prvošolci g. županu, predsednikom lokalnih društev, g. župniku, ravnatelju, podravnateljici in ostalim prisotnim pripravili še kratek kulturni program. Šele nato so se lotili slastnega zajtrka.

Ob okusnem zajtrku in mirnem klepetu smo preživeli prijetno jutro.

 

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

OŠ Sveta Ana odslej tudi na Facebooku

Lepši svet – okoljske risanke

Vesel dan zemlje

Daljinsko ogrevanje

Kako kroži voda

Kam z odpadno embalažo

Zakaj nastane strela

Kliknite na krepko označen datum za najnovejša obvestila

december 2023
P T S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Prihajajoči dogodki

  • NOVOLETNE STOJNICE V EVROPARKU - pet 1.12.2023
  • DELAVNICE ZA NADARJENE - pet 1.12.2023
  • Miklavžev pohod – Lokavec - tor 5.12.2023
  • Nogomet – dečki – medobčinsko tekmovanje (Lenart) - tor 5.12.2023
  • Astronomija – šolsko tekmovanje - sre 6.12.2023
  • ZGO – šolsko tekmovanje - čet 7.12.2023
  • Strokovna ekskurzija – Graz – Likovno snovanje - sob 9.12.2023
  • Božično-novoletni koncert – Sveta Ana (17.00) - čet 14.12.2023
  • Govorilne ure - čet 14.12.2023
  • Muzikal Kekec – gostovanje na OŠ Benedikt - tor 19.12.2023

Razširjen koledar

Šolski koledar za leto 2023/24

Avtobusni prevozi 2023/24

E-storitve

Pogosta vprašanja / odgovori v zvezi z e-storitvami

 

OŠ Sveta Ana odslej tudi na Facebooku

Lepši svet – okoljske risanke

Vesel dan zemlje

Daljinsko ogrevanje

Kako kroži voda

Kam z odpadno embalažo

Zakaj nastane strela

Kliknite na krepko označen datum za najnovejša obvestila

december 2023
P T S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Prihajajoči dogodki

  • NOVOLETNE STOJNICE V EVROPARKU - pet 1.12.2023
  • DELAVNICE ZA NADARJENE - pet 1.12.2023
  • Miklavžev pohod – Lokavec - tor 5.12.2023
  • Nogomet – dečki – medobčinsko tekmovanje (Lenart) - tor 5.12.2023
  • Astronomija – šolsko tekmovanje - sre 6.12.2023
  • ZGO – šolsko tekmovanje - čet 7.12.2023
  • Strokovna ekskurzija – Graz – Likovno snovanje - sob 9.12.2023
  • Božično-novoletni koncert – Sveta Ana (17.00) - čet 14.12.2023
  • Govorilne ure - čet 14.12.2023
  • Muzikal Kekec – gostovanje na OŠ Benedikt - tor 19.12.2023

Razširjen koledar

Šolski koledar za leto 2023/24

Avtobusni prevozi 2023/24

E-storitve

Pogosta vprašanja / odgovori v zvezi z e-storitvami

 

Tehniški dan – obisk tovarne Paloma Sladki Vrh

V ponedeljek, 20.11.2023, smo učenci šestih razredov v okviru tehniškega dneva obiskali tovarno papirja Paloma v Sladkem Vrhu.

Ogledali smo si proizvodnjo toaletnega papirja, pripravo papirjevine, potek izdelave in pakiranja s pomočjo robotov in avtomatiziranih linij. V laboratoriju so nam pokazali, kako preverjajo kakovost izdelkov in poskrbijo za čiščenje voda. V šoli smo nadaljevali z zbiranjem podatkov o tovarnah papirja, spoznavali poklice v papirni industriji in bili kritični do varovanja okolja. Dogovorili smo se, da bomo še naprej zbirali papir, ki ga lahko recikliramo in tako ohranili čim več dreves.

Pri urah tehnike bomo tudi sami izdelali svoj ročno izdelan papir iz starega časopisnega papirja.  Preživeli smo poučen dan.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Sladkorna bolezen

V soboto, 18. 11. 2023, je potekalo državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Udeležila se ga je učenka  Zala Zemljič iz 8. razreda. Na tekmovanju je dosegla SREBRNO priznanje.

                                                                                                                          Čestitke!

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Popotovanje v svet domišljije z Ano Plohl

Letošnji prvošolčki imajo to čast, da jih enkrat tedensko obišče učenka 7.b razreda, Ana Plohl. V času jutranjega varstva učencem bere pravljice in jih popelje v svet domišljije.

Zraven ustvarjanja domišljijskih slik, poslušanje pravljic veliko pripomore k razvoju pismenosti in izboljšanju besednega zaklada. Gradi se občutek realnosti, zori logično mišljenje in krepi se ustvarjalnost. Preko poslušanja in vživljanja v zgodbice, se učenci učijo razumeti lastna čustva in čustva drugih, spoznavajo vrednote, pravila, odnose in načela družbe.

Astrid Lindgren, avtorica Pike Nogavičke, je dejala: »Otroštvo brez knjig – to ne bi bilo nobeno otroštvo. To bi bilo kot prepoved iti do začaranega kraja, kamor lahko greš in v njem najdeš eno najredkejših vrst veselja.«

Ani Plohl, ki je tudi prepoznana kot nadarjena učenka naše šole, smo zelo hvaležni za njen čas in pripravljenost.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
Spletni seminar za starše o objavljanju informacij o otroku na internetu

Spletni seminar za starše o objavljanju informacij o otroku na internetu

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si bomo v sredo, 29. novembra 2023, ob 18. uri pripravili spletni seminar za starše z naslovom Ali naj objavim? – Na kaj biti pozoren pri objavljanju o otrocih na internetu.

Prosimo vas, da spodnje informacije in vabilo na spletni seminar s povezavo do prijavnice posredujete staršem učencev vaše šole, ki bi jih udeležba zanimala.

Številni starši in skrbniki radi delijo svoje veselje in ponos povezan z otroki preko družbenih omrežjih in preko drugih spletnih storitev z drugimi. Pri tem pa se pogosto ne zavedajo, kje je meja primernega in neškodljivega in nehote otroku lahko povzročijo neprijetnosti.

Z objavljanjem podatkov in posnetkov otrok na družabnih omrežjih razgalimo svojega otroka pred vsemi sledilci, ki pa niso vedno ljudje, ki jih poznamo, pa tudi če so, ne poznamo vedno njihovih globljih motivov. Zelo pogosto pa se sploh ne zavedamo, da so lahko objavljene slike javno dostopne, saj številni ne poskrbijo za ustrezne nastavitve zasebnosti.

V enournem spletnem seminarju bo dr. Benjamin Lesjak, sodelavec Safe.si, pravnik in predavatelj na Safe.si predavanjih za starše in učitelje, govoril o problematiki objavljanja fotografij, video posnetkov in drugih informacij o otrocih na internetu, predvsem družbenih omrežjih. Problematiko bo predstavil s pravnega vidika, vidika otroka in vidika starša. Pojasnil bo, kaj je primerno objavljati, kakšne objave lahko otroku škodujejo in na kakšen način ter česa ne smemo objavljati.

Vabimo vas, da se prijavite na ogled seminarja, ki ga bo mogoče spremljati preko YouTube. Vprašanja, povezana s temo, lahko oddate že pri prijavi in predavatelj jih bo skušal vključiti v predavanje. Če pa se vam bo kakšno vprašanje porodilo med predavanjem, pa ga boste lahko posredovali in predavatelj bo na izbrana vprašanja odgovoril ob koncu seminarja. Posnetek seminarja bo na voljo prijavljenim takoj po zaključku.

  • Datum: 29. 11. 2023
  • Ura: 18:00 – 19:00

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)

MANJ JE VEČ

Učenci 4. in 5. razreda ter skupina učencev 3. triade so danes poslušali zanimivo predavanje ge. Barbare iz društva Ekologi brez meja na temo odpadne hrane.

Izvedeli smo, da se na svetu kar tretjina pridelane hrane zavrže. Poleg socialnega in finančnega vidika je zavržena hrana velik okoljski problem, saj izgubljamo dragocene vire, čezmerno izrabljamo prst in vodo, količine metana ob razkroju pa močno vplivajo na podnebne spremembe.

Kaj lahko naredimo že danes?

  1. Vse se začne pri organizaciji in načrtovanju. Načrtujmo tedenski jedilnik (pri sestavljanju upoštevamo sestavine, ki so že v hladilniku in jih je potrebno uporabiti).
  2. Pripravimo nakupovalni listek in kupimo samo tisto, kar potrebujemo.
  3. Kupljeno hrano pravilno shranjujemo.
  4. Skuhajmo toliko, kot bomo pojedli.
  5. Pomislimo, ali morda pri pripravi hrane iz navade zavržemo tudi dele, ki bi se jih dalo uporabiti (iz olupkov krompirja lahko pripravimo okusen in bolj zdrav čips).
  6. Morebitne ostanke obroka uporabimo – ali postanejo del neke druge jedi ali pa jih zamrznemo in uporabimo kasneje.

Koordinatorica: Ksenija Mlekuž

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Tradicionalni slovenski zajtrk

Včeraj, 17. novembra 2023, je tudi naša šola obeležila dan slovenske hrane v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnje geslo je bilo: Kruh za zajtrk – super dan! Delovni dan smo pričeli z radijsko objavo in učence seznanili s cilji projekta ter jih ozavestili o pomenu domače, lokalno pridelane hrane. Po objavi smo s skupnimi moči na hodniku šole ob spremljavi naših harmonikarjev v en glas prepevali pesem Čebelar. Sledil je zajtrk sestavljen iz okusnega domačega kruha, slastnega mleka in masla ter seveda sladkega medu. Ob koncu smo se posladkali s slastnim jabolkom. Za tako zdrav in okusen zajtrk se lahko zahvalimo lokalnim dobaviteljem. Mleko je prispevala kmetija Šnajder – Ornik, maslo kmetija Smrke, kruh kmetija Marko, med čebelarstvo Kapl, jabolka pa kmetija Dreier.

Hvala vsem.

Na šoli pa smo gostili tudi prav posebne goste, ki so skupaj s prvošolci zajtrkovali v jedilnici naše šole. Pred tem so ob spremljavi harmonikarjev še enkrat zapeli pesem Čebelar, nato pa so prvošolci g. županu, predsednikom lokalnih društev, g. župniku, ravnatelju, podravnateljici in ostalim prisotnim pripravili še kratek kulturni program. Šele nato so se lotili slastnega zajtrka.

Ob okusnem zajtrku in mirnem klepetu smo preživeli prijetno jutro.

 

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
(Skupno 112.291 obiskov, današnjih obiskov 36)
DOSTOPNOST