Skoči na glavno vsebino
Select Page

Projekt Erasmus+

V šolskem letu 2020/21 Osnovna šola Sveta Ana nadaljuje z delom v okviru mednarodnega projekta Fledermaus auf dem Vulkan oz. Netopir na vulkanu. Gre za projekt Erasmus+, ki je finančno podprt s strani Evropske unije. V projektu poleg naše šole in vrtca (s podružnično šolo in vrtcem iz Lokavca) sodelujejo še vrtec iz Stradna, Volksschule Straden, Neue Mittelschule Straden, ki je nosilec projekta, OŠ Janka Padežnika Maribor in Vrtec Studenci. V sklopu projekta smo v preteklih dveh šolskih letih izvedli precej aktivnosti, povezanih z netopirji in vulkani – to sta namreč stičišči, ki povezujeta sodelujoče ustanove. Trajanje projekta je bilo zaradi izbruha epidemije podaljšano do konca februarja 2021.

Cilji projekta so naslednji:

– spodbujanje zavedanja o globalni in regionalni povezavi življenjskega okolja vseh sodelujočih inštitucij,

– razvijanje znanja na naravoslovnem področju (netopirji, vulkanizem, geologija),

– krepitev ustvarjalnosti in rokodelskih/ročnih spretnosti,

–  razvoj digitalnih kompetenc,

– spodbujanje in razvijanje komunikacije v tujem jeziku (nemščina, angleščina).

Projekt je zastavljen precej široko, kar omogoča, da se učenci z netopirji in vulkani srečujejo pri naravoslovju, biologiji, kemiji, pri likovni umetnosti, pouku jezikov, geografiji, tehniki, računalništvu …

Do sedaj so se učenci že udeležili mednarodne izmenjave v Stradnu in Tieschnu, kjer so  sodelovali v ustvarjalnih delavnicah. Na šoli smo organizirali predavanja in delavnice, izvedli pustovanje in likovni, literarni ter fotografski natečaj, izdelali in namestili smo tudi netopirnice.

Nekaj aktivnosti bo izvedenih v letošnjem šolskem letu.

Glavni koordinator projekta je Neue Mittelschule Straden. Vodja projekta na OŠ Sveta Ana je Mateja Kramberger.

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST